Laatste Nieuws


KinjerKraom Nieuws

Met dit bericht brengen wij  jong en oud op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het populaire regionale kinderprogramma “KinjerKraom”.

 

Wij, als enthousiaste Limburgse TV-programmamakers, vinden het al 17½ jaar belangrijk om met alle Limburgse kinderen én jongeren te communiceren. Een Limburgs kinderprogramma is uniek en biedt op veel vlakken een breed TV podium vóór en dóór kinderen. Het laat de bruisende activiteiten van de toekomst van Limburg, onze kinderen zien. Het “KinjerKraom-team” voelt zich verbonden met dit jeugdige Limburg! Hoofdrolspeler Jippe is in 17½ jaar inmiddels uitgegroeid tot een echte bekende Limburger!

Méér dan een TV-programma!
In de KinjerKraom behandelen we al vanaf het begin, op laagdrempelige wijze, belangrijke onderwerpen zoals: Kunst, Cultuur, Limburgs Erfgoed, Sport, Techniek-educatie en Zorg. Dit door de kids uit te dagen en te enthousiasmeren voor onze boeiende Limburgse samenleving. We organiseerden en coördineerden  ruim 11 jaar lang de “Kinjer-Kultuur-Pries” (KKP), een brede Limburgse cultuurwedstrijd voor kinderen. De KinjerKraom is ook initiator van grootschalige evenementen zoals het Kinjer-OLS en het Kinjer Vastelaoves Leedjesfestival (KVL). We ondersteunen evenementen zoals bijvoorbeeld het Limburgs Blaasmuziek Festival (LBF), het Kinderkorenfestival, de Veldeke Declamatiefinale, enz.  Ook brengen we kinderactiviteiten van (non-profit) organisaties op TV en produceren reportages die normaal niet snel in de publiciteit en media zouden komen.

 

Bezuinigingen
Na ruim 17 jaar werd, door bezuinigingen in 2012 de samenwerking met L1TV helaas beëindigd. Begin 2013 maakte KinjerKraom de overstap naar de commerciële regionale zender TV Limburg.  Ten gevolge van tegenvallende reclame-inkomsten moet ook daar bezuinigd worden en dreigt “KinjerKraom” spijtig genoeg van de buis te verdwijnen.

 

Toekomst
Met de verantwoordelijkheid richting kijkertjes werken we hard om de KinjerKraom toch voort te laten bestaan. De KinjerKraom is dan misschien even niet te zien op de TV, maar achter de schermen zijn we volop bezig om ervoor te zorgen dat Jippe niet stil op de bank blijft zitten. We zoeken financiële partners met sympathie voor cultuur en het energieke jonge Limburg. Daarnaast voeren we gesprekken met lokale omroepen en werken we aan de realisering van een spannend educatieplan waarin kinderen hun  ‘Eigen KinjerKraom uitzending’ op internet kunnen maken, samen met Jippe.

 

Van de ontwikkelingen houden wij U op de hoogte.

 

Het KinjerKraom Team