Kinjer kultuur pries

 

 

De kunst en cultuurwedstrijd voor alle Limburgse kinderen!

Maak jij deel uit van een kunst of cultuur project, geef dat project dan op en laat Limburg jullie project zien.

 

Elk genomineerd project wordt in de KinjerKraom uitgezonden. Het gaat om kunst- cultuur of maatschappelijke projecten waarbij door basisscholen, verenigingen en instellingen samenwerking wordt gezocht met kunstenaars, vrijwilligers, kunstzinnige ouders en/of culturele instellingen.

 

Alle disciplines vinden een plek in dit provinciale project: muziek - theater - dans - beeldende kunst - cultureel erfgoed - bibliotheek - museum.

De praktijk leert dat jong talent vaak in de anonimiteit blijft.

Een genomineerde wint de hoofdprijs DE KINJERKULTUURPRIES!

 

Een deskundige jury zal een project tot winaar uitroepen aan de hand van de volgende criteria:

 

* de culturele, kunstzinnige of maatschappelijke waarde.

* de algehele presentatie van de kinderen.

* de zelfwerkzaamheid en betrokkenheid van de kinderen.

* de TV uitzending.

* was het project vernieuwend?

* hoe zijn begeleiders - kunstenaars - volwassenen ingezet.

 

De KinjerKultuurPries is een door de Provincie Limburg gesubsidieerd samenwerkingsproject van de provincie Limburg en de KinjerKraom. Heeft men als school of organisatie zelf een leuk project wat voldoet aan de bovenstaande criteria meld het dan aan: redactie@kinjerkraom.nl

 

De winnaars van de KinjerKultuurpries 2012 is het project Funspot Mantelzorg in Maastricht

Dit werd woensdag 06 maart bekend gemaakt in de studio van TV Limburg door gedeputeerde Noel Lebens. De eerste prijs bestaat uit een bedrag van €500,00


De winnaars van de KinjerKultuurpries 2011 is het project Het Harlekijn Paradijs van OBS Harlekijn uit Blerick. Dit werd zondag 6 november tijdens de Dag van de Jeugd in een bomvol Dok6 theater in de Gemeente Peel & Maas door Gedeputeerde Patrick van der Broeck bekend gemaakt. De eerste prijs bestaat uit een wisselkunstwerk plus bedrag van €1.000,-. Het was dit jaar extreem moeilijk voor de jury omdat alle 18 genomineerden potentiele winnaars waren.


De winnaars van de KinjerKultuurpries 2010 zijn de scholieren die mee hebben gedaan aan het project ˜Sjaan de Haan" van CultuurPad uit de gemeente Peel en Maas. Gedeputeerde Odile Wolfs maakte dat zaterdag 27 november tijdens de Jeugdrechtendag in 't Gasthoas van Horst aan de Maas bekend. De eerste prijs bestaat uit een wisselkunstwerk en een bedrag van €1.000,-. Er waren dit jaar 18 inzendingen en volgens gedeputeerde Odile Wolfs, allemaal winnaars.


Op 15 november reikte gedeputeerde Odile Wolfs de KINJERKULTUURPRIES uit tijdens een spannende finale op de JEUGDRECHTENDAG in Heerlen.

1e PRIJS: Basisschool Het Spick in Beesel met het eerste Kinderdraaksteken (Cultureel erfgoed).


Zondagmiddag 16 november organiseerde de Provincie Limburg DE DAG VAN DE RECHTEN VOOR DE JEUGD in de Maaspoort in Venlo. Op deze dag werd ook de KINJERKULTUURPRIES 7e RONDE uitgereikt door gedeputeerde Odile Wolfs.